tisdag 30 juni 2009

Dörren i köket

Efter fem-sex år i huset är jag fortfarande lika fashinerad över dörrmålningarna den tidigare ägaren gjorde. Det är hon som numerar huserar i den ljuvliga butiken/museet Levanders, läs om pärlan här: http://www.levanders-lanthandel.se/


Jag fattar inte hur man kan texta så smått med pensel och få till det så bra. Titta bara!




måndag 29 juni 2009

Trädgård

I eftermiddag ska vår fläderbuske slaktas på alla fina blomställningar. Fläderblomssaft är bland det godaste jag vet. Tyvärr har jag inte lyckats köpa jordgubbar till saftningen men jag har några i frysen, antar att jag kan ta några av dem för att få den där vackra rosaröda färgen. Sååå vackert. Annars funderar jag på om man kan färga saften med rabarberskal? Borde ju gå tycker jag. Har köpt en massa socker och citronsyra i morse. Tänkte ta barnen till hjälp, kanske ångrar mig där... ;-)

Annars växer det mesta som ogräs tycker jag, inte minst ogräset. Varför är det sååå tråkigt att rensa? Men sååå roligt att så? Och vad göra man med mangold? Många frågor, inga svar.

Det känns som om potatislandet ligger efter i år. Ingen blomning ännu och inte särskilt höga blast. Nåväl, det växer nog vad det lider. Kanske man skulle rensa lite, hehe.



lördag 27 juni 2009

Loppis!

Hittade ut till en underbar byloppis idag där en hel by gått ihop och anordnat en loppis. Man fick gå ca 2 km där stånden stod uppradade i underbar natur. Solen lyste, blommorna blommade, jag hade med stora plånboken och ungarna var glada och skötsamma. Kalleball fanns i tryggt förvar hemma, skrapade fönster, så jag kunde shoppa loss utan tråkmåns som ifrågasätter vartenda fynd jag gör... Först ut var julgransljus, 10 st, som jag tänkt att pryda tallrikar och annat med. Man kan också duka med dem och sätta ett ljus per tallrik eller så runt jul. Supertjusigt. De var ganska rostiga men det blir nog bara fint tänker jag.

Bästa fyndet var dock denna underbart ljuvliga servis, endast 600 spänn! 12 av 4 sorters olika tallrikar, uppläggningsfat, soppskål, såsskål och en kanna. Har varit glad som ett barn hela dagen!






Köpte också lakan som var hemmavävda, säkert av vadmalstyg eller annat fruktansvärt tyg. Funderar på att klippa det i bitar och använda som slippapper. Skämt åsido, ska sy kuddar av det. Rejält tyg var det i alla fall. Stackars satar som fått ligga på dem... Hua! Snutteplutte fick gräsliga opedagogiska och genusvidriga krigsleksaker av mormor, som också var med. Som tröst till mitt feministiska hjärta leker fiaskurken med det lika mycket och lika mordiskt. Dålig tröst, dock.
I övrigt blev det kalleankapocketar, böcker om Sune och Bert och lite andra barnböcker. Älskar loppis!!!



Missemissarna börjar bli stora!



Missemissarna börjar bli stora nu! 5 veckor idag, minsann. Här är det fullrulle på Sixten, Oskar och Gråvargen (våran). Våra fötter är högvilt och jag vet inte hur många ggr vi har vrålat i ren förskräckelse när kattasen (förlåt, de söta ulltussarna) har slagit klorna i våra bara tår eller försökt klättra upp längs benen.

Nytt virkprojekt


Nästa projekt blir mormorsrutor med stjärnor, som jag hittade här: http://web.comhem.se/~u98400668/knepoknap.html


Det blir också en kudde, innerkudden köpte jag på IKEA när jag var där sist. Ska testa att byta färger invärtes, lite galet sådär ;-) Haha.

Virkad kudde färdig!


Det blev inget hav av rosenfärg i form av virkade mormorsrutor. Till det fanns inget tålamod. Men en kudde blev det! Inte så illa pinkat! I alla vanliga fall hade jag gett upp efter fem rutor men denna gång var jag envis...

tisdag 16 juni 2009

Lite nytt skapande (vars konstruktion jag för en gångs skull inte har snott från min syster...)

Lite här och var ser man gulliga skyltar på bloggar, inredningsbutiker och tidningar. De är faktiskt inte särskilt svåra att göra, problemet är egentligen att få den berömda tummen ur... Men för två dagar sedan, faktiskt, kunde jag lösgöra fingerspetsen, såga till lite plank, slarva på lite färg och sedan försöka skriva så fint jag bara kan. Voila! Shabby Chick! (Kalleball tycker de är urfula- men det gör INTE jag)



Min fina hylla

Så här söt blev hyllan med lite färg! Den är upphängd ute på glasverandan och jag har stoppat in lite porslin och glas som har legat och drällt i skåpen. Nu är de mer komna till sin rätt.

Skrivbordet

Ja, nu var det väldigt längesedan jag uppdaterade bloggen men det har varit lite väl mkt hemmavid med slutspurten på hemtentan, vik och allmänt familjeliv. Men nu är det nya tider.


Så här fint blev skrivbordet iallafall med lite slarvigt påmålad vit grundfärg. Jag vill dock särskilt att ni noterar att jag så onödigt slarvade med att spackla över de gamla nyckelhålen och därmed missar möjligheten att sätta dit fina skåpshandtag... och att luckorna därmed inte går att stänga helt... dessutom gör det extra lagret färg att de sitter som berget när de är nästan inskjutna... så kan det gå...


torsdag 4 juni 2009

Målarfärg är köpt!

Sorry att jag inte har bloggat på så länge men allt skolarbete tar sådan tid!

Men vit grundfärg är i allafall införskaffad så att jag kan måla om mitt fina glasskåp i björk. Bilder kommer så fort det är färdigt.

Jag har även lyckats sälja det stora åbäket till skrivbord och tagit hem ett gulligt nätt dito istället. Också det i björk. Fast det ska naturligtvis också förgyllas i vitt (vitt, vitt, vitt!!!).

Nästa vecka kommer jag förhoppningsvis ha mer tid för bloggande...

Kram på er!